Logosynthese helpt je trauma’s uit het verleden te verwerken

Psychosynthese

Je hebt een dierbare verloren. Plotseling ben je je baan kwijt. Er wordt een ernstige ziekte bij je geconstateerd. Je bent verwikkeld in een echtscheiding. Of om vage redenen ben je je levenslust verloren. Je blokkeert in het proces dat eens zo vanzelfsprekend was: jezelf verwerkelijken. Je leven ten volle leven zoals jij werkelijk bent.

Soms gaat dat ook gepaard met lichamelijke klachten waarvan de oorzaak onduidelijk is. Met psychosynthese ontwikkel je hernieuwde zingeving.
 

Astrid Klein Lankhorst is een gediplomeerd logosynthese practitioner

Psychosynthese is een positieve visie op mens zijn

Met behulp van psychosynthese ontdek je wie je werkelijk bent. Wat is jouw kracht? En hoe benut je dat potentieel in je leven en je werk?

Een mens is een samenspel van bewuste en onbewuste processen. Psychosynthese geeft aandacht aan verschillende van die processen. Door meditatie richt je je bijvoorbeeld afwisselend op je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Je leert een bewuste keuze maken voor het proces dat je aandacht verdient. Dit geeft een gevoel van vrijheid en zelfbeschikking.

Psychosynthese nodigt uit om heel anders naar je eigen leven te kijken. Je verbeelding is daarbij behulpzaam. Je kunt bijvoorbeeld werken met beelden, symbolen, verhalen, sprookjes en mythen. 

De psychosynthesepraktijk van Astrid Klein Lankhorst is gevestigd in Appingedam

Begeleiding van Psychosynthesepraktijk Astrid Klein Lankhorst in Appingedam

Psychosynthesebegeleiding verlicht tijdens het intakegesprek al merkbaar je klachten. Het is een therapie voor mensen die, ondanks tegenslagen, zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor verandering.
 
Tijdens de sessies spreken we over jouw verlangens. Over jouw kwaliteiten en toekomstdromen. En vooral ook over waar de pijn nu eigenlijk zit. Want daar waar het zeer doet, is kennis over wat er mist. En daar is ook kennis over wat er nodig is. Aanvullende oefeningen helpen je om je daarvan bewust te worden.

Interesse in psychosynthese

Heb je meer interesse in psychosynthese? Het Instituut voor Psychosynthese en de Psychosynthese Academie bieden opleidingen en trainingen aan in dit vakgebied.